1kedai.com

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Produk

Print atas TEKSTUR PERMUKAAN

E-mail Print PDF

Teknik print atas pelbagai permukaan bertekstur atau Direct Jet Printer (DJP) adalah antara teknologi terbaru 1kedai Printhaus. Teknologi ini membolehkan anda menghasilkan imej cetakan yang berkualiti foto, warna yang kaya dan hidup samada imej grafik, logo, teks atau fotograf. Cetakan imej dipindah terus ke sebarang permukaan samada tekstil, kayu, aluminium, tembaga, seramik, batu, kaca dan sebagainya.


Last Updated on Friday, 16 May 2014 11:08 Read more...
 

Jam Tangan Telefon Selular Akses Internet

E-mail Print PDF

Artikel bankJam Tangan Telefon WX200

Jam telefon model WX200 dengan rekabentuk berteknologi tebaru 2014 dengan skrin 1.5" Quadband. Bercirikan skrin sesentuh, kamera perakam dan hubungan Bluetooth.

Jam Tangan Telefon WX200

Diilhamkan dari rekabentuk segi geometri unik yang menjadi gaya terkini dengan ciri-ciri padat. Sesuai bagi mengharungi gaya hidup yang pantas, canggih dan tekno menjadikan anda kelihatan lain dari yang lain. Adakah anda berjiwa agresif seperti Lamborghini Aventador ?

Jam Tangan Telefon WX200


Last Updated on Sunday, 15 February 2015 15:10 Read more...
 

Pen Kamera HD dengan Sensor Kesan Pergerakan

E-mail Print PDF

Printhauz Banner


Kini baru memasuki edaran kami semula dengan versi terhad iaitu Pen Pintar dengan fungsi tambahan - 'Motion Detector' beserta rakaman video berdefinasi tinggi.

Pen Pintar Versi Peka Gerakan

Pen pintar versi terhad ini dilengkapi teknologi canggih iaitu penderia sensitif pada pergerakan. Ini bermakna, ia akan merakam setiap objek yang melintasi lensa kameranya bila mode aktifnya dihidupkan. Letakkan diatas meja atau almari dan secara senyap serta otomatik ianya akan merakam objek yang bergerak dihadapannya. Bukan itu saja, kualiti video dan gambar adalah berformat HD dengan resolusi setinggi 1280 X 960 piksel selaju 30 bingkai sesaat. Kualiti audio pula pada kadar 24kHz.


Pada keseluruhannya, pen mata bola ini menyimpan teknologi rakaman video berdefinisi tinggi. Anda boleh merakam video kualiti HD dengan mutu rakaman audio yang tinggi. Mempunyai rekabentuk bergaya elegan, esklusif, kecil dan senang dibawa disamping pengendalian yang mudah. Ianya suatu keperluan yang harus ada dalam menjalani aktiviti harian seperti dalam urusan perniagaan, pembelajaran, keselamatan, media, penguatkuasaan, perundangan, pelancungan, penjagaan kesihatan atau apa sahaja. Asalkan tidak menyalahi undang-undang dan hak individu.

Pen HD Diagram

CARA MENGGUNAKAN: Perhatikan gambarajah diatas. Baca dengan sabar dan teliti.

 • Mengaktifkan: Tekan butang (1), lampu biru akan menyala seketika untuk proses memulakan sistem lalu diikuti lampu merah pula menyala. Pen kini sedang berada dalam status sebagai Sedia / Standby.
 • Memadamkan (shut down): Tekan pula butang (1) selama 4 saat. Kesemua nyalaan lampu LED akan padam. Pen akan menyimpan (save file) rakaman dan dalam kedudukan tutup atau shutdown. Kamera manual: Selepas dihidupkan selama 3 saat, jika tiada tindakan susulan ianya akan berada dalam kedudukan kamera manual. Setiap kali anda menekan punat kawalan atas, maka setiap itulah ianya merakam.
 • Rakaman Video dalam mod fungsi pengesanan pergerakan ( motion detect atau MD ): Mod MD bermaksud kamera berada dalam kedudukan pengawasan. Ia akan merakam video secara automatik jika ada sebarang pergerakan atau perubahan imej di persekitaran pada kadar laju tertentu. Lampu LED berwarna merah menunjukkan ia berada dalam mod MD. Untuk memasuki mod ini, anda harus menekan Butang no.1 selama 2 saat supaya ia berada dalam kedudukan Sedia / Standby. Lampu LED warna merah dan biru akan bersilih ganti berkelipan. Apabila sensor kamera mengesan sebarang pergerakan atau perubahan pada persekitaran, ia akan merakam secara automatik. Lampu LED merah akan bertukar dari kekal menyala kepada kerlipan yang perlahan dan seragam. Untuk membatalkan mod MD ini, pen harus di 'restart' dengan cara memadamkan dahulu.
 • Rakaman Video dalam mod manual (Normal Mode atau NM): Aktifkan semula pen dengan menekan butang no.1 selama 2 saat. Lampu LED merah akan menyala. Tekan butang no.1 sekali dengan singkat untuk memulakan rakaman. Lampu merah akan berkelip perlahan. Tekan butang no.1 sekali dengan singkat untuk menghentikan rakaman. Fail rakaman akan di simpan (save) setiap 30 minit secara automatik bagi memastikan bahan rakaman anda selamat.
 • Mengecas bateri: Cas mengunakan kabel USB yang dibekalkan bersama dengan menyambungkan pada port USB komputer. Semasa sedang mengecas, lampu LED merah akan berkelip-kelip perlahan. Lampu merah akan berhenti berkelip jika bateri telah penuh.

NOTA:

 1. Pastikan pengcahayaan di persekitaran mencukupi. Objek mesti berada sekurang-kurang 500 mm dari lensa kamera. Posisikan pen dalam kedudukan menegak dan stabil.
 2. Bila ruang simpanan kad memori tidak mencukupi, lampu merah dan biru akan berkelip setiap 5 saat. Fail akan di simpan (save) secara automatik sebelum padam (shut down) secara automatik.
 3. Jika tenaga bateri pula hampir habis, lampu merah dan biru juga akan berkelip setiap 5 saat. Fail akan di simpan (save) secara automatik sebelum padam (shut down) dengan sendirinya.


Jadual Perbandingan Kad Memori VS Resolusi

Last Updated on Thursday, 01 May 2014 21:20 Read more...
 

Kamera Perakam Perjalanan Full HD 1080p

E-mail Print PDF

Printhauz Banner

Artikel bank
Kamera Russian Full HD

Satu-satunya kamera Perakam Perjalanan Edisi Russia yang dijual di negara blok Russia pada harga dibawah RM250 ! Berteknologi Full HD dengan rakaman video berkejelasan tinggi 1080p yang dilengkapi lensa boleh diputar 180 darjah dan skrin boleh lipat 360 darjah. Berkali-kali ganda lebih murah dari pesaing berteknologi terdekat yang ada dipasaran Malaysia.

Kamera Russian Full HD

 • Lensa Bersudut Pandangan Lebar 120°
 • Paparan Skrin LCD 2.5"
 • Resolusi rakaman video maksimum 1920 X 1080 piksel berkelajuan 30 bingkai sesaat
 • Imej pegun berformat JPEG dengan resolusi 4000 X 3000 atau 12 Megapiksel
 • Video Codec:MPEG-4 AVC/H.264
 • Zoom digital dengan pembesaran 4X
 • Memori Luaran: Kad SDHC/MMC (Maksima Kad memori 32G SDHC ) Tidak disertakan.
 • Butang penutup (shutter) elektronik
 • Lampu LED Auto/LED On/LED Off
 • Port: USB2.0 / HDMI / TV OUT
 • Dilengkapi fungsi rakaman dengan Penderia Sensitif Pergerakan
 • Hanya dijual khas bagi pasaran negara Russia
Lensa Kamera dan Skrin Pemerhati yang boleh diputar:

Skrin paparan boleh diputar lipat sehingga 360 darjah manakala lensa kamera boleh dipusing 180 darjah bagi tinjauan depan. sisi tepi dan belakang kamera. Ianya sekaligus menjadikan kamera Russian F900LHD amat fleksibel mengikut kehendak anda tanpa mengira apa kedudukan postur anda.

Kamera Russian Full HD

Sudut pandangan lensa kamera yang selebar 120 darjah pula memastikan jangkauan pandangan yang maksima bagi memastikan saat bernilai dirakam sebaik mugkin. Walau di ruang pandangan yang sempit sekalipun menjadikan medan kedalaman rakaman tampak luas seperti imej panorama. Nota: Rakaman bersudut lebar 120 darjah hanya sesuai bagi pilihan rakaman dengan tetapan resolusi 1280 X 720 piksel.

Rakaman video berdifinisi tinggi (H.264 + 1080P)
Perakam video berdifinisi tinggi dilengkapi dengan teknologi lensa bagi rakaman 1920 X 1080 piksel berkelajuan 30 bingkai sesaat. Teknologi pemampatan video H.264 paling canggih pula memastikan masa rakaman yang lebih lama pada kualiti yang optima.
Kamera Russian Full HD


Video berdifinisi tinggi dengan transmisi Audio dengan perantaraan HDMI

Direkabentuk dengan sistem Perantara muka Multimedia Berdifinisi Tinggi (HDMI) bina dalam memastikan penghantaran data audio bermuatan tinggi sehingga 5 gigabyte sesaat tanpa perlu di mampatkan termasuk isyarat video berdifinisi tinggi. Hasilnya, sebuah persembahan video atau gambar bagi tontonan teater rumah berkualiti tinggi yang jelas, bersih dan lancar hanya pada kabel hubungan tunggal.

Last Updated on Sunday, 15 February 2015 15:16 Read more...
 


Page 5 of 15

Dalam Pasaran - Sila Klik:

Semua Gajet

Pertanyaan

Pembelian

Percetakan

Semua Artikel

Tentang Kami

Linked In

FacebookPromotion

Katalog 45 Gajet Terbaru


1KEDAI DESIGN DOTCOM

Perkhidmatan Mencetak

1kedai design

Senarai Harga Cetak Flyers 


GAJET TERHOT DIPASARAN

Smart Pen

GPS Tracker by Siemens

s71-GPS Baby

S-69 Projektor V80

s72-MacGyver Cam

s73-Blackbox

s70- Android MK809ii

S56 Voyager HD Camera

Penghalau Tikus Ultrasonic

Set Pemancar Video Wireless

s74-Jumpstarter Powerbank

s-49 Penyedut Hawa Panas Solar


Telinga Bionik

s-47 Audio Penembus Dinding

U9 Pendrive Spy HD

s40 Spy-X3

U8-Spy Flashdrive Cam

V-Promo Digital Promoter.

Android TV

Pengimbas Mudah-AlihSkyp X

Kamera Anti Penceroboh

.Pen Pintar

Moskovich

Spycam Kunci Kereta

Intip Dengar Sonic Boom

Kamera Mikro Wireless

Sniper Sunglass


S16

Perakam Perbualan Telefon CVG-278

Servis rekabentukSolarwall


Promo Banner

Senarai Gajet Khas

2

Merdekakan diri anda dengan BERNIAGA !

Klik ke Katalog Utama


 www.susu.my


Artikel 1Kedai Dotcom

Senarai Artikel

Jin Berkeliaran

PANTAU ANAK ANDA ! Waktu Jin dan Syaitan Keluar Berkeliaran
Halau Lipan

ANDA DIGIGIT LIPAN ? Bagaimana petua menghalaunya ?
Maksud Alfatihah

JANGAN MAIN-MAIN dengan Al-Fatihah kerana...
Awasi Kereta Anda

CARA MEMASTIKAN KERETA anda masih lagi ada di petak parkir
Apa GPS boleh buat

BAGAIMANA CARA MENJEJAK orang tersayang anda ?
Bahaya bangun mengejut

BANGUN MENGEJUT punca kematian tiba-tiba.
Asap Lingkaran

ASAP LINGKARAN NYAMUK = 100 Batang Rokok.
Neraka

NERAKA KINI TELAH NYALA. Berapakah Luasnya ?

Lalat dari Hadis

HADIS NABI yang Baru dibuktikan oleh Sains
Tahan Kencing

WAJIB TAHU ! - Bahaya Menahan Kencing
25 Amaran

25 TANDA AMARAN Ini Perlukan Tindakan Segera
Keanehan Gagal

KEANEHAN AKAL BURUNG GAGAK - Sains dan Al-Quran
Buah pinggang

APAKAH PETANDA Buah Pinggang yang Sedang Merosak ?
Tanah

TANAH ITU KOTOR & JIJIK - Al-Quran Membuktikan Ianya SALAH.
Kisah 2 Yahudi

KISAH 2 LELAKI YAHUDI - Jadi Pujaan Ramai di Malaysia
Khasiat Budu

KAJIAN SAINTIFIK BUDU - Kaitan Awet Muda, Kecerdasan dan Kesihatan.
Si Kidal

TANGAN KIDAL MEMILIKI 17 kelebihan dan keistimewaan
Mi Segera Bahaya

BENARKAH MI SEGERA Adalah Makanan Tiruan ?
Kucing dari pandangan Islam

KUCING SUDUT SAINTIFIK - Pandangan Islam Sejak 1500 Tahun Dulu.
Istidraj

TETAP KAYA WALAU TAK SOLAT - Kenapa Allah buat begitu ?
Jalan Kaki Rawat Penyakit

APAKAH 8 PENYAKIT yang boleh dirawat dengan Berjalan Kaki ?
Storan Tiruan

BAGAIMANA NAK TAHU Storan dan USB yang Palsu ?
Mesin Perentas Masa

TEORI MESIN MERENTAS MASA LAWAN Hujah & Bukti pada Al-Quran.
Kronologi hari pengadilan

PROSES BERMULA KIAMAT hingga ke Titi Sirat. Bacalah Jika Berani !
Hijra Arah Tawaf

PENDEDAHAN DISEBALIK Arah Jarum Jam Anda. Siapa Master-Mind ?
Yahudi di Malaysia

WUJUDKAH KOMUNITI YAHUDI di Malaysia ? Di manakah mereka ?
Dayak Merah Red Indian

RED INDIAN AMERIKA sebenarnya adalah MUSLIM !

JANGAN HIDUPKAN: Aircond Kereta Jadi Berbahaya Bila..
Melayu Bangsa Misteri

PANDANGAN YAHUDI: "Melayu Bangsa yang Misteri..."
Zikrullah

KELEBIHAN KALIMAH 'Laailaha illallah' yang ramai tak tahu.

Yahudi

MENGAPA YAHUDI BIJAK ? Kajian Dr Stephen Carr Leon
Kajian tentang Hantu

HANTU DAN JIN - Kajian dan Huraian Terkini Sains Fizik Terkini
Amaran Tikus

KENALPASTI BENCANA: Apakah yang ditawarkan oleh Sang Tikus ?
Tips mudah mencari Juzuk Al-Quran

MENAKJUBKAN: Cara mudah mencari mukasurat dalam Al-Quran
Kuku Diagnos Penyakit

KENALPASTI PENYAKIT ANDA: Perhatikan ciri-ciri pada kuku.
Ikan Candiru

IKAN CANDIRU: Lebih Ngeri dari Piranha
Bahaya Teh Ais

AWAS ! TEH AIS: Bahaya yang Tersembunyi yang Perlu Anda Tahu
Khas untuk pesakit Migrain

  

DITUJUKAN KHAS UNTUK: Penderita Sakit Kepala dan Migrain

Penawar Kanser yang disembunyikan 

RAHSIA DISEMBUNYI: Durian Belanda Penawar Mujarab Kanser
Khasiat Kayu Manis Campur Madu 

KAJIAN KHASIAT: Kayu Manis dicampur Madu
Kerosakan pada Otak 

OTAK ANDA AKAN ROSAK jika 10 Amalan ini di Amalkan. AWAS !
Asal Usul Bahasa Melayu 

DARI MANAKAH Asal-Usul Bahasa Melayu ?
Misteri Air Zam-zam

MENGUPAS MISTERI: Keajaiban Air Zam-zam
Kurus tanpa UBATAN 

CARA UNTUK KURUS tanpa Ubatan

PECAH RAHSIA: 12 tips dan Strategi Promosi
Bahaya Kencing Tikus 

BAHAYA Penyakit Kencing Tikus
4 Tips Solat Kusyuk

4 PETUA MUDAH untuk Solat Kusyuk
Hapuskan Cicak

TIPS HAPUSKAN CICAK dari Rumah Anda
Rahsia Perlunya Wudhu 

KENAPA WUDHU' sebelum solat ?


Di Sebalik Rahsia Coklat 

KHASIAT COKLAT yang mungkin tidak DIKETAHUI

Penemuan terkini rahsia piramid 

MISTERI BINAAN PIRAMID telah dijawab oleh Al-Quran
Diet yang Salah Selama ini. 

DIET SONGSANG. Selama ini rupa-rupanya kami SILAP !
Diet Rasulullah 

APAKAH yang Rasulullah Makan ?
Islam Invitation 

We Invite you to Islam.

 
AWAS ! Artikel ini akan Mengubah Pendirian Hidup Anda Selamanya !

Printhauz Banner

Artikel bank
"Harap baca halaman ini sehingga habis. Saya yakin bahawa pandangan anda tentang rutin hidup harian anda akan berubah selepas ini. Insya'allah. Saya percaya bahawa anda inginkan perubahan dalam hidup. Begitu jua saya... Nyalakan Impian Anda Sekarang Juga !.."

Persoalan:

"Mengapa hanya 5% individu mempunyai pendapatan berjuta-juta ringgit tetapi 95% mempunyai hanya cukup makan ?."

Fakta yang harus anda akui - Individu yang memilih untuk berniaga lebih berjaya daripada individu yang makan gaji. Individu yang mempunyai "networking" atau JARINGAN yang besar lebih berjaya daripada yang  tiada JARINGAN. Individu yang berjaya dalam perniagaan mesti ada JARINGAN yang kuat .Bersama-samalah kita membina JARINGAN yang kuat dan luas. Kita perlu ingat bahawa 9 daripada 10 sumber rezeki adalah dari perniagaan.


Ini Mungkin Bakal REVOLUSI dalam hidup anda

RENUNGI & FIKIRKAN SEDALAM MUNGKIN. KERANA SELEPAS MEMBACA MUHASSABAH DIRI INI, MUNGKIN IANYA AKAN MENGUBAH PENDIRIAN ANDA SELAMANYA. BUKALAH HATI & AKUI SEJUJURNYA PADA DIRI ANDA.. INSYA'ALLAH.

Read more...
 
3DS-MAX Bank Model- untuk Designer

3Dbank

Kami mempunyai lebih dari 2000 (2 RIBU) koleksi model-model 3DS MAX untuk kegunaan industri rekabentuk dan persembahan. Aset ribuan koleksi ini adalah hasil 15 tahun pembabitan kami dalam industri rekabentuk dan 3D BANK ini disasarkan khas untuk: 

 1. INTERIOR DESIGNER
 2. ARKITEK
 3. VISUALIZER (JURU PERSEMBAHAN)
 4. EXHIBITION DESIGNER
 5. ANIMATOR
 6. INDUSTRI MULTIMEDIA
 7. PEREKA GRAFIK
 8. INDUSTRIAL DESIGNER & PERABUT
 9. PENGIKLANAN
 10. PELAJAR-PELAJAR BERKAITAN DESIGN


Telah terbukti aset model siapbina 3D ini dapat menjimatkan hampir 80% masa untuk menyediakan model 'mesh' dan 'research' dalam sesuatu proses rekabentuk. Kami menawarkan kos alternatif terendah dipasaran berbanding masa diperuntukkan dalam proses rekabentuk :

 • Model 3dsMax SOFA, KERUSI dan MEJA
 • Model 3dsMax LAMPU DAN AKSESORI
 • Model 3dsMax PERALATAN PEJABAT
 • Model 3dsMax PERALATAN AKSESORI DAPUR
 • Model 3dsMax KELENGKAPAN TANDAS & BILIK MANDI
 • Model 3dsMax PAGAR, TINGKAP DAN PINTU
 • Model 3dsMax  POKOK HIASAN
 • Model 3dsMax PERALATAN ELEKTRIK
 • Model 3dsMax KENDERAAN DARAT, LAUT & UDARA
 • Model 3dsmax ELEMEN BANGUNAN DAN LANSKAP
 • 500 jenis kesan bunyi untuk animasi dan video

-DALAM PEMBINAAN-