Joomla Just for Sharing - Joomla Club Templates and Extensions
Produk
Tonton Siaran Astro atau Pemain DVD pada Empat Skrin TV PDF Print E-mail
Ruzlan | Sunday, 19 May 2013 00:00

Printhauz Banner


KINI Anda boleh menyaksikan siaran Astro anda serentak dari Tingkat Atas, Bilik Tidur Utama, Dapur BAHKAN boleh dipancarkan terus dari rumah jiran anda ! Suatu teknologi perkongsisn hiburan tanpa wayar terbaru. Memancarkan apa saja bentuk video selagi ianya menggunakan kabel RCA (Merah + Kuning + Putih) AV.

Set Pemancar Video Wireless

SECARA RINGKAS:

 • Menggunakan jalur frekuensi 2.4Ghz ISM.
 • Menyokong sehingga 4 kumpulan rangkaian. Anda boleh memilih rangkaian tertentu untuk mengelak dari mengganggu isyarat router tanpa wayar Wi-Fi dsb.
 • Unit pemancar dan penerima digunakan secara berpasangan pada rangkaian yang sama. Ianya boleh berfungsi dalam mod satu titik ke pelbagai titik atau antara pelbagai titik.
 • Sesuai juga digunakan dengan set pemain DVD, DVR, kamera CCD, IPTV, Decoder Astro, TV Digital STB dan lain-lain peralatan AV.

Set Pemancar Video Wireless

DISKRIPSI PRODUK:

 • Memancarkan isyarat AV gelombang radio dengan tujuan untuk dikongsikan oleh penerima isyarat AV secara tanpa wayar pada jarak tertentu.
 • Penyelesaian dalam pemancaran isyarat AV (audio dan video) dengan teknik tanpa wayar. Amat praktikal digunakan dalam sistem persidangan video skala besar atau bilik kuliah multimedia.
 • Bagi kegunaan kamera luaran CCD, ianya suatu kelebihan dalam tugas pemantauan kerana imej yang dihantar adalah mengikut masa sebenar (real time) tanpa tertangguh.
 • Dalam tugas penyiaran imej video dan audio, ianya adalah satu kelebihan dari faktor kos kerana pendawaian biasa bagi kawasan yang susah dicapai tentunya mahal.


Teknologi sistem pemancar dan penerima tanpa wayar 2.4Ghz, memungkinkan apasaja peralatan yang menggunakan kabel RCA (merah + kuning + putih) berkomunikasi antara satu sama lain. Ianya juga berfungsi sebagai pemanjang kawalan IR yang membolehkan penghantaran isyarat infra merah dari bilik ke bilik yang lain seperti pengawalan pemain DVD atau rangkaian DSTV.

Set Pemancar Video Wireless

Last Updated on Thursday, 15 May 2014 23:49
Read more...
 
V-Promo Android untuk Agensi Pelancungan PDF Print E-mail
Ruzlan | Saturday, 18 May 2013 00:00

Printhauz Banner


YA ! Memang benar ! Promoter kami sanggup melakukan tugas promosi untuk anda TANPA HENTI 7 hari seminggu !.. Letakkan di pintu masuk premis perniagaan anda dan V-Promo akan berkempen pada setiap hari berulang-ulang kali tanpa jemu. Ianya memang berkesan untuk 'menghentikan' pengunjung agar singgah masuk sebentar ke premis anda. Sanggupkah manusia biasa lakukan tugas kempen promosi ini tanpa henti untuk anda ?

V-Promo Travel

Bagaimana pula di tapak pameran, road-show, event dan ekspo ? V-Promo digital kami adalah yang paling lantang sekali berkempen untuk anda ! Persembahan audio dan video yang agresif menjadikan booth pameran anda sebagai tumpuan ramai sekaligus meninggalkan pesaing anda jauh dibelakang. Suara DJ dari V-Promo Android kami memang lantang melaungkan promosi yang anda tawarkan.

V-Promo Agensi Pelancungan

Dari pengalaman kami dipameran Matta Fair 2012 dan 2013 lalu, kami dapati saingan antara setiap agensi pelancungan amat agresif sekali. Promosi yang ditawarkan amat hebat antara satu sama lain hingga pengunjung sukar membezakan tawaran yang nampak seakan sama kerana dan tradisional. JADIKAN KEMPEN ANDA BERBEZA mulai sekarang !

V-Promo di kaunter penerangan

V-Promo Android membantu memberi maklumat untuk pelanggan di kaunter penerangan.

Setiap klip promosi yang dihasilkan bukan sahaja memaparkan tawaran produk pelancungan anda, malah mempunyai Suara DJ promoter (voice over) secara serentak dengan gambar video. Tugas DJ promoter akan menghebahkan kempen anda (bahasa Inggeris sahaja) mengikut skrip yang anda tentukan sendiri. V-Promo Android mempunyai teknologi suara tiruan yang amat mirip dengan suara DJ profesional sebenar ! Tak percaya ? Saksikan demo V-Promo Android dari Youtube dibawah:

&feature=youtu.be

"Dapatkah anda mengupah promoter serta khidmat sepasukan DJ bagi berkempen untuk pakej perniagaan anda pada harga 8 X Ganda lebih murah dari biasa ? Melakukan tanpa elaun tambahan seumur hayatnya.. BUKAN mustahil !" V-Promo Android sanggup lakukan kerana ia sememangnya Android yang tiada rasa letih ...

    DJ Promoter 

Setiap pakej V-Promo dibuat secara eksklusif untuk perniagaan anda. Bermula dari persembahan logo montaj dan imej korporat syarikat anda hinggalah kepada kandungan pakej pelancungan yang anda tawarkan. Ianya menjadikan kempen promosi anda amat berdaya saing, agresif dan begitu memukau bakal pelanggan anda.

  Logo bisnes anda 

Promosi tentang pakej pelancungan anda akan di hebahkan oleh DJ Graham dan DJ Lucy.. TANPA HENTI ! Kerana kami memang sedar bahawa persaingan dalam perniagaan pelancungan memang semakin sengit. DJ Promoter kami mampu bercakap tentang produk pelancungan yang anda tawarkan tanpa menghiraukan letih dan penat lelah. Tidak berhajat pada komisyen jualan. Sanggup berada di depan kedai anda dari pagi hingga malam 7 hari seminggu demi melariskan perniagaan anda pada upah yang teramat sedikit dan rendah !

DJ Lucy dan Graham

PERCAYAkah ANDA BAHAWA :

PAKEJ LENGKAP V-PROMO ANDROID DENGAN SUARA DJ PROMOTER KAMI TAWARKAN PADA HARGA RM 5700 SAHAJA. Tiada kos tersembunyi ! Kami akan merekabentuk mengikut imej korporat syarikat anda. Apa yang kami tawarkan untuk strategi pemasaran anda ?

 • Rekabentuk khas struktur rangka badan V-Promo mengikut identiti imej korporat perniagaan anda.
 • Pakej V-Promo Android yang ringan serta mudah dibawah kemana saja dilengkapi dengan CPU 1.6GHz
 • Skrin berjenama dengan 32" LED berkualiti HDMI.
 • Dilengkapi perisian Android 4.1 pemproses teknologi Duo Core untuk mengatur persembahan kempen.
 • Teknologi penyejukan SMT memastikan suhu kerja yang rendah.
 • Memori bina dalam berkapasiti 8GB NAND flash memory.
 • Kesemua menu (interface) dikawal melalui papan kekunci kawalan jauh dan tetikus '2.4GHz Fly Air RC11'
 • V-Promo juga mempunyai capaian internet mudah-alih broadband menjadikan ianya amat bermaklumat interaktif.
 • Kami akan membina klip iklan promosi perniagaan anda sepanjang 10 minit secara percuma.
 • Khidmat sepasukan 4 orang DJ (Graham, Peter, Rachel dan Lucy) yang bergilir-gilir melaungkan kempen promosi anda.
 • Persembahan kempen promosi berkualiti HD (berdefinasi tinggi 720p) dengan pelbagai kesan khas.
 • Muatan persembahan kempen promosi dari kad memori SD sehingga 32GB


Papan kekunci kawalan jauh V-Promo


Kesemua pakej di atas kami tawarkan pada kos serendah RM5700 sahaja termasuk penghantaran. Kami ulangi.. TIADA KOS TERSEMBUNYI ! Kami memerlukan masa 3 minggu untuk siap sepenuhnya. Hanya bekalkan kami kandungan kempen pemasaran anda dan selebihnya, biar kami uruskan secara eksklusif untuk anda !

Hubungi kami (Ruzlan) telefon: 010-201 2001 atau emailkan ke This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Kami akan aturkan demo percuma untuk anda.

Bagaimana Nak Order

Penghantaran


Last Updated on Thursday, 15 May 2014 23:51
 
Lariskan Perniagaan Anda dengan V-Promo Android PDF Print E-mail
Al Khawarizmi | Tuesday, 14 May 2013 00:00

Printhauz Banner


KHAS untuk peniaga yang mempunyai Premis Perniagaan atau Kaunter Perkhidmatan yang inginkan lebih ramai pelanggan. Juru Promosi (Promoter) Digital yang Berkempen di Pintu Masuk Kedai Anda !

Perbezaan Dulu dan Kini

"Dapatkah anda tugaskan seorang Juru Promosi untuk Perniagaan Anda 12 JAM SEHARIAN TANPA HENTI ? Berkempen di pintu masuk perniagaan anda tanpa letih dan jemu demi melariskan jualan anda ? Macam tak masuk akal.."

 DJ Promoter V-Promo untuk Kedai Farmasi

V-Promo dimajukan dari teknologi perisian Android. Ianya merupakan alat bantu pemasaran dalam mempromosi barangan dan perkhidmatan bagi setiap premis perniagaan dan kaunter informasi di Malaysia. Secara ringkasnya, 1kedai dotcom adalah pemaju, penyelidik dan pengeluar bagi unit V-Promo berkuasa Android yang PERTAMA di Malaysia. Kami yakin hampir setiap premis perniagaan memerlukannya pada kos mampu dimiliki.

Setiap kempen promosi produk yang dihasilkan bukan sahaja memaparkan gambar barangan, malah mempunyai khidmat 4 Suara Pengulas DJ promoter (voice over) secara serentak dengan gambar video.

  Logo bisnes anda 

YA ! Memang benar ! Juru Promosi kami sanggup melakukan tugas promosi untuk anda di pintu masuk premis perniagaan pada setiap hari berulang-ulang kali. Promosi tentang produk anda akan di sampaikan oleh DJ Graham dan DJ Lucy.. TANPA HENTI ! Kerana kami memang sedar bahawa persaingan dalam perniagaan kini memang sengit. DJ Promoter kami mampu bercakap tentang barangan yang anda pasarkan tanpa menghiraukan letih dan penat. Tidak berhajat pada komisyen jualan. Sanggup berada di depan kedai anda dari pagi hingga malam 7 hari seminggu demi melariskan perniagaan anda pada upah yang teramat sedikit dan rendah !

KENAPA SETIAP PENIAGA DI MALAYSIA HARUS MEMILIKI V-PROMO ?

8X Ganda Lebih murah 


Last Updated on Thursday, 15 May 2014 23:51
Read more...
 
Pengesan Jejak GPS dari Siemens PDF Print E-mail
Ruzlan | Friday, 19 April 2013 00:00

Printhauz Banner


Penjejak GPS

"KINI TIADA LAGI TEMPAT UNTUK MEREKA SEMBUNYI DARI ANDA." Dia sentiasa anda perhatikan dari satelit terus ke handfon anda !


Pengesan jejak berteknologi terkini dan berketepatan tinggi dari Siemens AG, sememangnya mudah dikendalikan. Bertujuan untuk mendapatkan maklumat tentang lokasi kedudukan terkini bagi subjek yang sedang anda pantau dengan bantuan peta Google.

Menjejak sebarang lokasi subjek yang anda inginkan seperti kenderaan yang anda sewakan / pinjamkan, harta benda anda, lokasi  ahli keluarga tersayang anda seperti anak, isteri, suami atau pekerja anda sendiri. Juga memberitahu berapakah kelajuan ianya sedang bergerak. Ianya memang diakui ALAT PENGESANAN LOKASI GPS TERKECIL DIPASARAN.

Sepanjang 3 bulan pemerhatian kami, golongan pembeli Penjejak GPS kami terdiri:

 1. WANITA adalah pembeli tertinggi kami (80%) - Berkaitan kes hubungan curang rumah tangga.
 2. LOGISTIK dan PENGANGKUTAN (15%) - Berkaitan pemantauan pergerakan / kelajuan kenderaan.
 3. PENGURUSAN organisasi dan harta (5%) - Memantau kakitangan dan ahli keluarga serta aset bergerak.

Kenapa ianya gajet yang penting bagi mereka ?
Bertujuan untuk mendapatkan maklumat tentang lokasi kedudukan terkini bagi subjek yang sedang anda pantau dengan bantuan peta Google terus ke handphone anda. Pada kos hanya 5 sen untuk setiap maklumat yang diterima, tentu jauh lebih berbaloi berbanding dengan nilai aset anda yang lebih berharga.

Kemanakah dan dimanakah agaknya mereka berada sekarang ?

Berketepatan tinggi, hampir tiada tempat untuk mereka sembunyikan diri dari anda ! Anda memerhatikan mereka terus dari satelit ke handphone anda.
Menjejak sebarang lokasi subjek yang anda inginkan seperti kenderaan yang anda sewakan / pinjamkan, harta benda anda, lokasi  ahli keluarga tersayang anda seperti anak, isteri, suami atau pekerja anda sendiri.

Pengesan Jejak GPS

Secara ringkasnya, Penjejak GPS adalah gajet kecil yang berhubung dengan satelit bertujuan untuk mengesan:

 1. Melapurkan lokasi terkini kedudukan subjek anda dengan ketepatan tinggi terus ke handset anda.
 2. Memantau setiap pergerakan dan kelajuan subjek terus ke handset anda.
 3. Merekod setiap peta corak pergerakan terus kedalam kad memori GPS (terbaru model 2013)
 4. Mendengar perbualan / bunyi sekeliling peranti GPS terus dari handset anda (voice surveillance)

Berfungsi berpandukan sistem sedia ada di Malaysia iaitu melalui rangkaian GSM/GPRS dan jaringan satelit GPS. Produk ini berupaya mengawasi serta mengenal pasti lokasi sasaran dengan tepat hanya melalui SMS yang anda hantar atau GPRS.  Sebaik sahaja anda menghantar mesej teks SMS pada unit ini, secara otomatik ianya akan membalas dengan maklumat kordinat atau lokasi kedudukan ia berada sekarang. Anda boleh menggunakan atau memeriksa maklumat kedudukan kordinat yang diterima melalui perisian pemetaan seperti Google Earth / Google Map atau peralatan GPS (Satnav) kereta anda.

Bukan itu saja, anda boleh mendapatkan maklumat kedudukan sasaran pada selaan masa spesifik (minimum 30 saat) atau mengikut selaan masa setiap 30 saat (contoh) melalui hubungan GPRS komputer anda pada masa sebenar.

Bagaimana pula dengan kos untuk mendapatkan maklumat ? TERAMAT MURAH ! Purata hanya 5 sen bagi setiap caj mesej SMS yang dikenakan oleh penyedia perkhidmatan seperti Maxis, Celcom, Digi dan sebagainya. Tidak kira sama ada SIMKAD telefon anda menggunakan Prepaid ataupun Postpaid. Anda pasti mampu !

Pengesan Jejak GPS

Pengalaman penulis (admin 1kedai dotcom). Kenapa penjejak GPS ini amat di perlukan oleh saya ?

Dalam membesarkan anak-anak yang sedang bersekolah, memang tidak dinafikan memang agak rumit dalam memantau keselamatan mereka. Tambahan pula menetap di kotaraya sebesar Kuala Lumpur dimana saya dan isteri sibuk bekerja dengan rutin yang ketat. Urusan anak-anak (makan, ke sekolah agama pagi, kelas mengaji Quran dan naik bas ke sekolah rendah petang) terpaksa diserahkan separuh kepada penjaga / pengasuh.

Dimanakah anak anda kini berada ?

&feature=related

Sememangnya kami sedar pergerakkan anak harus di pantau setiap masa. Adakah segala rutin mereka lancar dan teratur serta berada pada lokasi sepatutnya ? Kami ingin bekerja dengan HATI YANG LEBIH TENTERAM tanpa perlu risaukan keselamatan anak atau ahli keluarga. Anak yang semakin meningkat remaja sudah tentu terdedah dengan berbagai godaan, pergaulan kawan-kawan dan hiburan diluar sana. PEMANTAUAN pergerakan mereka adalah amat penting, agar tidak menyesal dikemudian hari. Saya mengesyorkan Penjejak GPS berteknologi satelit ini adalah ikhtiar yang perlu ada pada setiap keluarga dalam menjamin keselamatan mereka apatah lagi dengan kadar jenayah yang tinggi terutamanya dikota-kota besar. Memang berbaloi untuk mengorbankan sedikit wang anda asalkan segalanya selamat dan tenteram. Anak-anak dan keluarga anda adalah harta yang tidak ternilai. Insya'allah.

Langkah mudah cara menggunakan Penjejak

Lokasi GPS

Setakat ini ramai pembeli gajet penjejak GPS kami masih dikuasai oleh kaum wanita. Mungkinkah mereka lebih peka dan perihatin tentang keselamatan keluarga berbanding kaum lelaki ? Tidak kurang juga yang membeli dari 1Kedai Dotcom hanya untuk memantau kemanakah menghilangnya teman lelaki / wanita atau suami mereka. Ya, kami faham situasi mereka dan 'No Comments'...

  TV9 Nasi Lemak Kopi O

Apakah 10 kegunaan utama bagi Gajet Penjejak GPS

 • 1. Orang Kurang Upaya: Sama seperti orang-orang tua, orang kurang upaya perlu menggunakan gajet pengesanan yang menawarkan panggilan kecemasan (butang SOS) segera bagi membantu dalam kes kecemasan.
 • 2. Pencegahan Kecurian Kereta: Dengan memasang alat mengesan pada kenderaan, lokasi ia sentiasa boleh diketahu dan di pantaui. Ini akan membantu mengurangkan peratus kecurian kenderaan yang tinggi di Malaysia. Banyak ciri-ciri canggih pada penjejak GPS kami mempunyai fungsi pencegahan kecurian kenderaan.
 • 3. Mengambil Penjagaan Warga Tua: Warga tua boleh mendapat manfaat daripada perkhidmatan yang termasuk keupayaan untuk membuat panggilan kecemasan pengesanan. Mereka boleh memanggil perkhidmatan kecemasan dalam kes mereka jatuh dan tidak boleh bangun atau kerana isu-isu kesihatan dan dibantu dengan cepat.
 • 4. Polis & Detektif Peribadi: Polis boleh mendapat manfaat dengan melampirkan peranti pengesanan kepada kenderaan semasa penyiasatan, yang membolehkan mereka dengan mudah mengesan pergerakan dan datang dengan bukti-bukti yang kukuh.
 • 5. Aktiviti Kembara: Pejalan kaki sering mengambil risiko meneroka kawasan yang tidak dicartakan. Dengan penjejaki GPS, pejalan kaki yang hilang dapat ditemui dengan cepat sekiranya mereka dilengkapi dengan gajet pengesan jejak GPS ketika menempuh hutan belantara.
 • 6. Wanita Tunggal: Terdapat banyak kawasan atau zon yang bahaya bagi seseorang wanita yang bersendirian. Berwaspada sebelum terlewat dapat mencegah dari memasuki situasi perangkap bahaya. Sebuah penjejak GPS yang disimpan didalam beg tangan wanita mungkin menjadi faktor penyelamat bagi seseorang wanita.
 • 7. Penggemar Perkemahan: Sama seperti pejalan kaki, peminat perkhemahan yang membawa peranti pengesanan pada mereka kurang cenderung untuk hilang tanpa diselamatkan. Mereka juga boleh mengesan di mana mereka sedang berada dan di mana mereka mahu tujui. Ini akan memudahkan mereka mencari tapak perkhemahan baru disamping mencegah mereka dari tersesat.
 • 8. Pengusaha Syarikat Kereta Sewa dan Logistik: Penjejak GPS membolehkan seorang pengusaha kereta sewa sentiasa memantau pergerakan aset milik mereka. Pengusaha lori dan bas pula dapat menguruskan laluan kenderaan syarikat mereka dengan lebih terancang iaitu tentang kecekapan pengurusan sambil mengurangkan pembaziran masa dan bahan api. Ianya adalah sesuatu yang berkait dengan keuntungan dalam operasi syarikat.
 • 9. Haiwan peliharaan: A peranti pengesanan mudah di pasang atau dikalungkan pada haiwan peliharaan mereka. Ini sekaligus dapat mencegah kes kehilangan binatang peliharaan yang seringkali berlaku ketika ketiadaan tuannya.
 • 10. Lukisan / Keselamatan Kerjaseni: Artwork adalah berharga dan sering ditukar ganti, dan ia adalah malangnya sasaran utama untuk pencuri. Dengan GPS pemilik peranti boleh belajar lokasi sekeping dicuri dan pulih dengan segera.

Butang Isyarat kecemasan SOS

Ianya juga dilengkapi butang isyarat kecemasan SOS di sebelah rusuk kanan gajet ini. Tekan butang SOS ini selama 3 saat, ianya akan menghantar mesej "help me !" kepada semua nombor telefon yang telah didaftarkan dengan gajet ini. Mesej ini dihantar setiap 3 minit bersama kedudukan kordinat terkini hinggalah ianya dijawab oleh salah satu dari nombor-nombor telefon tadi dengan mesej SMS "help me!"

Mesej kecemasan ini hanya dapat dihentikan setelah anda membalas mesej SMS berbunyi help me! ke nombor pada GPS anda.
Pengesan Jejak GPS

Last Updated on Thursday, 01 May 2014 21:29
Read more...
 
Page 5 of 13
logo footer   Redesign by Artisduo - All Rights Reserved